με φονακσατε γηαβρηα μου?

με φονακσατε γηαβρηα μου?

διπλομα εκσ Εγηφτου κε Ηνδηεσ, ανοτερι απ τιν Μιρηαμ κε τον Τζωσουα, ανοτερι απ τον Μαβρο Πιτ

μεντιούμ, αστρηκι προβωλι, επαναφωρεσ, ολα τα βλεπο ολα τα διαβαζο, κλιρονομικο χαρησμα σασ λεο.
να σασ πο τιν μιρα σασ να σασ πο το ρηζικο σας, να σασ πο αν θα παντρεφτιτε κι αν θα χορισετε, αν σασ κερατονι ί αν το καταλαβαι οτη τον κερατωναιται.
σασ ριχνο τα χαρτια, τα ταρο, τον παπα, την ικοσημηα.
διαβαζο το φλητζανη, τιν γηαλα τισ τηβη σασ κε τα φιλα απ τουσ ντολμαδεσ.
βωτανα κε ιδικο σπαγγο για να του δαισεται τον πουτ*ο κομπο, φηλτρα για ακαβλουσ και ακαβλεσ, ηποθετα γηα εμπαθισ κε κακεντρεχισ, αερηα (μου ξεφεβγουν), μπινεληκηα (εκσ επη τουτου) κε πρωπαντωσ ακσηοπησεσ κε εγγηρεσ απαντισισ!

διδασκει και ο sri asta napan (jbg)

διδασκει και ο sri asta napan (jbg)

σεμηναρηα γηα προχορημενουσ ερεβνηταραδεσ: ποσ να βαζισ δρακο στο παραμηθη σου!

ποσ να γηνησ δηασιμοσ με παρλαπηπεσ, ποσ να βγησ στιν τιλεορασι οσ ηδηκοσ φαντασματον, ποσ να πουλασ φηκηα για μεταξοτα στρηγκακηα! ποσ να ησε μαλακασ κε να κονωμασ με τησ μαλακηεσ σου! για περηπεραστε, για περηπεραστε...

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Αλήθεια ή ...παραμύθια;


το αρθρο (ο Θεος να το κανει) ειναι απο το pathfinder news > επιστήμη και ο συγγραφεας του προσπαθει να μας προβληματισει...


Κατάρες, ξόρκια, μάγια και όμορφοι πρίγκιπες κυριαρχούν στον κόσμο της φαντασίας των αναγνωστών.
Υπάρχει, όμως, πιθανότητα κάποιες από αυτές τις μαγικές στιγμές των αγαπημένων μας παραμυθιών να συμβούν στην πραγματικότητα;
Βασικές αρχές της φυσικής και πρόσφατες επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως κάποια δημιουργήματα της φαντασίας των αναγνωστών μπορούν να έχουν βάση στην πραγματικότητα.
Γι' αυτό, παραμερίστε για λίγο τη φαντασία σας και ρίξτε μια ματιά στα παραμύθια που ακολουθούν με μία καθαρά σκληροπυρηνική επιστημονική ματιά.


για να παραμερισουμε την φαντασια μας για να μιλησει η ψυχρη επιστημη λοιπον.

Ραπουνζέλ

Στην ιστορία της Ραπουνζέλ των αδερφών Γκριμ, μία μάγισσα κρατάει φυλακισμένη σε ένα πύργο μία όμορφη νεαρή κοπέλα.
Η Ραπουνζέλ είναι προικισμένη με μία υπέροχη φωνή και μακριά, πολύ μακριά ξανθά μαλλιά. Μία μέρα, η φωνή της μαγεύει έναν γοητευτικό πρίγκιπα, που περνούσε τυχαία από ένα κοντινό δάσος.
Ερωτεύονται κεραυνοβόλα και η Ραπουνζέλ ρίχνει τα μακριά της μαλλιά από το παράθυρο, ώστε ο πρίγκιπάς της να μπορέσει να σκαρφαλώσει στον πύργο και να τη συναντήσει.

Ο Νέιθαν Χάρσμαν, αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής στον Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, υποστηρίζει πως η Ραπουνζέλ θα ήταν πιο ασφαλής και πιο σταθερή εάν στερέωνε πρώτα τα μαλλιά της γύρω από κάτι, πριν τα ρίξει στον πρίγκιπά της.
«Το θέμα είναι να χρησιμοποιήσεις την τριβή που δημιουργούν τα ίδια τα μαλλιά μεταξύ τους όταν είναι δεμένα κόμπο και οτιδήποτε είναι πιασμένο γύρω τους θα μπορέσει να αντέξει το βάρος του πρίγκιπα.» Αυτό μας ακούγεται πολύ καλύτερο από το να μείνει καραφλή η Ραπουνζέλ.


μαλιστα.
η Ραπουντζελ ΔΕΝ ηταν φαλακρη, ΔΕΝ ειχε εξτενσιον και για ξανθια ειχε μυαλο.
για τον καθηγητη Χαρσμαν που ασχολειται μαζι της στο πανεπιστημιο, αμφιβαλλω...


Η μικρή γοργόνα

Στην ιστορία αυτή, η Άριελ χάνει τη φωνή της εξαιτίας μίας κατάρας. Παρ' όλ' αυτά, μια λιγότερο ταλαντούχα μάγισσα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια διαφορετική μέθοδο για να σιωπήσει την καλλίφωνη γοργόνα.

Προσφάτως, ο Στηβ Κάμερ, αναπληρωτής καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Ντιούκ, ανακοίνωσε πως, θεωρητικώς, είναι δυνατόν να δημιουργήσεις μία τέτοια ηχητική ασπίδα.
Ο Κάμερ και οι συνεργάτες του, βασιζόμενοι στον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να κάμψει τα φωτεινά κύματα γύρω από ένα αντικείμενο και να το κάνει αόρατο, χρησιμοποίησαν μαθηματικές αναλύσεις για να αποδείξουν πως μπορεί να συμβεί το ίδιο και με τον ήχο.


συμπερασμα: η μαγισα που εκλεψε την φωνη της Αριελ ηταν φοιτητρια του καθηγητη Καμερ.

Χίλιες και μία νύχτες

Ένα από τα πιο συναρπαστικά αντικείμενα που βρίσκει κανείς στα παραμύθια είναι το ιπτάμενο χαλί.
Σε πολλά παραμύθια διαφόρων πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένου και του παραμυθιού «Χίλιες και μία Νύχτες», αυτά τα χαλιά έχουν την ικανότητα να πετάνε και να μεταφέρουν ανθρώπους για μεγάλες αποστάσεις. Τα ιπτάμενα χαλιά δεν μπορούν να υπάρξουν στην πραγματικότητα, όμως, σωστά;

Τρεις επιστήμονες δημοσίευσαν πρόσφατα μία μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό "Physical Review Letters" και υποστηρίζουν πως, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, ένα χαλί μπορεί να πετάξει.
Χρησιμοποίησαν τους βασικούς νόμους της φυσικής για να αποδείξουν πως ένα μικρό και λεπτό χαλί μπορεί να πετάξει εάν ο αέρας πάλλεται στη σωστή συχνότητα, όπως γίνεται περίπου όταν ρίχνουμε στο έδαφος ένα μικρό κομμάτι ύφασμα και αυτό πετάει απαλά στον αέρα.
Οι υπολογισμοί τους έδειξαν πως μικρά κύματα αέρος σε επαναλαμβανόμενους και γρήγορους παλμούς μπορούν να κάνουν ένα χαλί να πετάξει με ταχύτητα γύρω στα 0,3 μέτρα/δευτερόλεπτο.


ειναι προφανες οτι με μια καλη φασολαδα και ελεγχο των πρωκτικων μυων μπορεις να κλανεις με επαναλαμβανόμενους και γρήγορους παλμούς και να απογειωσεις μια μπουχαρα!
προσοχη!
μην το δοκιμασετε με μοκετα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: